Kai Lintunen

Oletko kuullut Titanic—miehestä? Se olen nimittäin minä, Kai Lintunen. Espoon valtuustossa sain tämän lempinimen jo monta vuotta sitten, kun totesin, että Espoon talous on kuin jäävuoria kohti kulkeva rikas laiva, jonka pitää joko väistää jäävuorta tai upota Suomen velkaisimpana ja käyttötaloudeltaan heikkona kuntana. No ne jäävuoret jotenkuten väistettiin, mutta Titanic-miestä tarvitaan edelleen.

Olen 46-vuotias juristi-ekonomi Leppävaarasta. Kahden lapsen isä ja jalkapallovalmentaja. Olen ollut politiikassa mukana vuodesta 2012 eli jo kymmenisen vuotta. Espoon valtuustossa olen ollut kaksi valtuustokautta ja voi sanoa, että tunnen Espoon, espoolaisten ja erityisesti leppävaaralaisten asiat todella hyvin paikallispolitiikan kautta.

Espoossa toimin kaksi kautta kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä ja kaavoitus- ja rakentamisasiat ovat siksi tuttuja. Toimin myös opetuslautakunnan jäsenenä vaikuttaen Espoon päiväkotien ja koulujen toimintaan laadukkaina oppimisympäristöinä. Alakoulun johtokunnan puheenjohtajana pääsin tutustumaan todelliseen koulujen arkeen ja sen nykypäivän haasteisiin.

Leppävaarassa olen toiminut Leppävaaran Kokoomuksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä pitkään ja tätä kautta luottamustehtäviä on tullut hoidettua myös Espoon ja Uudenmaan Kokoomuksessa. Laaja tuntemus poliittisesta kentästä antaa kantavaa tukea kaikessa poliittisessa toiminnassa.

Paljon aikaani on mennyt myös Leppävaaran Pallon jalkapalloharjoituksissa valmentajana. Olen huomannut, että monen lapsen ja nuoren kohdalla elämäntapa on liian liikkumaton ja tästä kertovat myös valtakunnalliset testit. Kannustetaan lapset ja nuoret liikkumaan huolehtimalla liikuntaolosuhteista jo kaavoitusvaiheessa, lisäämällä koululiikuntaa ja laajentamalla harrastamisen Suomen mallia, eli matalan kynnysten harrastusten tuomista koulupäivien yhteyteen.

Haluan vaikuttaa valtakunnan politiikan tasolla siksi, että Suomi-laiva on pulassa ennen kaikkea surkean talouskehityksensä ja heikon julkisen taloudenpidon takia. Lainsäätäjiltä vaaditaan nyt erityistä viisautta Suomen talousmoottorin korjaamiseksi ja sitä kautta myös hyvinvointipalveluiden pelastamiseksi. Panostetaan koulutukseen ja investointeihin, jotta vahvempi talous pitää myös palvelut pinnalla. Katkaistaan velkaantumis- ja kurjistumiskierre luomalla työtä ja yrittäjyyttä. Työn vastaanottamisen pitää aina olla kannattavaa.

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on kansanterveyskysymys ja sen riittävästä määrästä on vain huolehdittava myös julkisen sektorin toimesta.

Turvallisuus syntyy ennen kaikkea siitä, että Suomella on toimiva talous. Ilman toimivaa taloutta ei ole myöskään turvallisuutta, koska heikko valtiontalous on varmin tapa kurjistaa hyvinvointivaltio pelkäksi kulissiksi. Ääni juristi-ekonomille onkin ääni taloudelle ja pitkän aikavälin turvallisuudelle.

Juristi-ekononomina tiedän myös miten lakeja tehdään, sovelletaan ja muutetaan ja missä juuri nyt on se oikea vaikuttamisen paikka, jotta Suomi-laiva pysyy pinnalla jatkossakin.

Talousjärkeä, koska sinä olet tärkeä!

Kai

https://www.kailintunen.fi/